Mobirise Web Creator

Over het koor,

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden.

Een gezellige club mensen die elkaar vinden in het plezier om muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 25+ en 60++ jaar.

We zingen a capella-muziek uit alle landen en tijden, zowel profaan als religieus.

Repetities

We repeteren iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur onder de bezielende leiding van onze dirigente Katalin Szabo. Onze oefenruimte is in het clubgebouw van de Deventer Sport Vereniging Actief.

Deze staat op het sportpark 'De Zandweerd' te Deventer.

Het sportpark is bereikbaar via de grote parkeerplaats aan de Brederodelaan.

Via deze parkeerplaats staat het clubgebouw direct aan de linker kant en is herkenbaar aan het bord: "DSV Actief".

Stemgroepen

Het koor is verdeeld in sopranen, alten, tenoren en bassen. De muziek is vaak vierstemmig en soms vijf- tot achtstemmig. De stemgroepen worden dan opgesplitst in hoge en lage sopranen, alten, tenoren en bassen.

Stemtest

Mensen die lid willen worden van het koor moeten een korte stemtest doen, zodat de dirigente kan horen of je stem geschikt is voor het koor en in welke stemgroep je het beste past.

Benodigde basiskennis

Iedereen die plezier heeft in zingen kan in principe lid worden van ons koor. Voor het snel kunnen instuderen van de partijen is het handig om het notenschrift te kunnen lezen. Ter ondersteuning worden er oefenbestanden (mp3 of midi) beschikbaar gesteld om hiermee thuis de zangpartijen te studeren. Voor meer informatie over ons koor of aanmelding als lid of vriend van ons koor kunt u contact opnemen met een bestuurslid. We hopen van u te horen! Meer informatie vindt u op de conctactpagina.