Mobirise

Ons koor

Wij zijn een gemengd kamerkoor en bestaan uit ongeveer 25 leden.
We zingen repertoire dat ons uitdaagt. Zingen we het ene stuk vanwege de sprankelende klanken, in het andere stuk klinken de dissonanten.
We lopen uit de pas door te kiezen voor onverwachte maatwisselingen en genieten evengoed van intieme melodieën. We houden van eigentijdse complexe composities en ook van werken met mooie vloeiende lijnen.

Onze veelal klassieke muziek is dus van alle tijden: van Sweelinck tot Whitacre.
De keuze van de muziek wordt voor een belangrijk deel gemaakt door de repertoirecommissie en dirigent in samenspraak met de leden.
Sommige uitvoeringen zijn geheel a capella, maar we vinden het ook leuk als we begeleid worden door bijvoorbeeld piano, fluit of strijkkwartet.
We zijn een hecht koor. Het zingen staat voorop, maar vinden ook een gezellige en inspirerende sfeer belangrijk.

Onze dirigent

Katalin Szabó staat sinds 2009 voor ons koor. Ze heeft veel ervaring en inspireert elke repetitie en concert. Waarom dirigeert zij ons koor?

“Ik ben om meerdere redenen blij om met dit koor te werken. Het koor zingt op een goed niveau en de balans tussen de stemgroepen is goed.
Naast het niveau spreekt mij ook het repertoire aan. Ik vind het net zo fijn om met het koor moderne stukken te zingen als oude muziek.
De leden van het koor zijn naast dat ze gedreven zijn en kwaliteit willen ook heel sociaal. Het is dus niet alleen een goed koor, maar ook een gezellig koor. Er is een hele goede samenwerking tussen bestuur en dirigent en tussen de muziekcommissie en dirigent. Dat is echt heel erg belangrijk om goed te kunnen werken!
Het is fijn, dat ik mijn mening als dirigent kan geven en dat er wordt geluisterd naar zowel de positieve als de negatieve, maar altijd opbouwende kritiek.
Ieder jaar stel ik een doel dat ik bij het volgende concert wil bereiken.
Ik hoop dat ik nog jaren dit koor kan inspireren om op niveau te blijven en ook steeds een stap vooruit te gaan.”

Zingen bij de Hoventoon

Ons koor is verdeeld in de stemgroepen sopranen, alten, tenoren en bassen. De muziek is vaak vierstemmig en soms vijf- tot achtstemmig. 

Ben je graag serieus met mooie muziek bezig, heb je zang- en/of koorervaring, kun je noten lezen en kun je thuis de muziek instuderen, dan nodigen wij je van harte uit om kennis te maken.
Geïnteresseerden kunnen drie repetities meedoen.
Als er een vacature is, volgt een stemtest. Is er geen vacature in je stemgroep, dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
Ook tijdelijk meezingen met een project is mogelijk.

Onze ervaring is dat zangers bij ons vaak lang lid blijven, waardoor onze gemiddelde leeftijd stijgt. We zijn daarom bij voorkeur op zoek naar jongere zangers.
Op het moment zoeken we (lage) bassen en tenoren.

Repetities

We repeteren iedere woensdagavond van 20.00-22.00 uur onder de bezielende leiding van Katalin Szabó. Onze oefenruimte is het clubgebouw van de Deventer Sport Vereniging Actief (DSV Actief). Deze staat op het sportpark “De Zandweerd”. 

Onze concerten

Dit jaar vieren we een dubbel jubileum!
Al 30 jaar geniet ons publiek van de vele prachtige stukken die we hebben uitgevoerd. We hopen dat nog lang te mogen doen!

Daarnaast staat onze dirigente, Katalin Szabó, 10 jaar voor ons koor.
Al sinds de eerste repetitie heeft Katalin ons in haar ban. Ze legt de lat hoog en zorgt ervoor dat we met volle aandacht en veel energie werken.. Dat maakt dat we als koor nog steeds groeien in het uitvoeren van mooie, kwalitatief hoge werken. En dat merkt ons publiek.

In 2019 vieren we onze jubilea met de volgende concerten:


Op 19 mei is er een gezamenlijk concert met de Harmonie Gorssel-Eefde in de kerk van Gorssel. 

Op 1 december is ons jubileum-adventsconcert in de Nicolaaskerk in Schalkhaar.
Vele beelden en sferen worden opgeroepen via de muziek in dit concert: Ons koor zingt koorwerken over natuur, leven, vriendschap, maar ook verdriet. Met werken van oa Monteverdi, Mozart en Whitacre zingen we sierlijke melodieën, aardse klanken en wringende dissonanten. Composities uit verschillende windstreken en uit alle tijden. Van prachtige volksliederen tot delen uit missen. Een groot accent in ons concert is Ceremony of Carols van Benjamin Britten. De titel “Shining night” van ons concert, uit een werk van Morten Lauridsen, benadrukt deze tegenstellingen uit de door ons gekozen muziek. Dat maakt ons concert zo bijzonder.

Contact met ons koor

U kunt in contact komen met ons koor door een bericht te sturen naar info.hoventoon@gmail.com.